KENNISCENTRUM SOCIALE INNOVATIE BEN FRUYTIER (1950 - 2014) LECTOR ORGANISATIECONFIGURATIES EN ARBEIDSRELATIES

Marjolijn Staal

Projectleider en onderzoeker lectoraat OCA

Mijn naam is Marjolijn Staal. Sinds 2012 werk ik op de Hogeschool Utrecht als docent aan de opleiding Human Resource Management. Daarnaast ben ik manager Contractactiviteiten voor deze opleiding. Bovendien werk ik sinds begin 2013 als projectleider en onderzoeker bij het lectoraat Organisatieconfiguraties en Arbeidsrelaties.

Ervaring in het bedrijfsleven
Ik studeerde gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht en bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarna werkte ik een aantal jaren als organisatieadviseur bij Deloitte, waar ik me vooral bezighield met verandermanagement. In 1998 stapte ik over naar de KLM en werkte drie jaar als hoofd Interne Communicatie. Daar ervoer ik aan den lijve wat het is om leiding te geven in een complexe organisatie.

Verandermanagement
Die ervaring kon ik goed gebruiken als programmamanager bij Nyenrode, waar ik in 2001 aan de slag ging. Ik was daar verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en begeleiding van managementdevelopment- en verandertrajecten. Wat mij in die verandertrajecten vooral interesseerde, was het persoonlijke perspectief: wat doet het met jou als medewerker, manager of bestuurder als jouw organisatie een transitie doormaakt? Op dat perspectief richtte ik mij als business coach en adviseur bij Beluga Consulting, mijn eigen bureau, waar ik tot 2012 voor werkte.

Ondernemend werknemerschap
Ook bij het lectoraat Organisatieconfiguraties en Arbeidsrelaties houd ik mij bezig met veranderingen op de werkvloer. Sinds maart 2013 leid ik het project Ondernemend werknemerschap in de ouderenzorg. In dit project onderzoeken we de mogelijkheden van arbeidsrelaties waarin de flexibiliteit van het ondernemerschap samengaat met de zekerheid van het werknemerschap. Dit onderzoeken we in de praktijk, door bij drie organisaties in de ouderenzorg met verschillende vormen van ondernemend werknemerschap te experimenteren. Het streven is dat daar een of meer modellen uit voortkomen, waar de hele sector van kan leren.

Meer medewerkers

Maak ook kennis met de andere medewerkers van het lectoraat.